top of page

Intergral Pelvic Therapy®

IPT biedt een alomvattende benadering van vrouwelijke gezondheid en is gericht op het aanpakken van fysieke aspecten zoals pijnlijke menstruaties en bekkenbodemklachten. Daarnaast bevordert het tevens het emotionele en mentale welzijn. In een veilige en ondersteunende omgeving krijgen vrouwen de kans om specifiek te werken aan het herstel en de balans van het bekkengebied en tegelijkertijd aan hun seksuele gezondheid en trauma verwerking. Wat IPT onderscheidt is de integratie van diverse welzijnsaspecten: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Hierdoor ontstaat een diepere verbinding met het lichaam, verbetert begrip en respect voor persoonlijke grenzen en een algeheel gevoel van harmonie en welzijn. Studio Louve is toegewijd aan het begeleiden van vrouwen op deze holistische reis met specifieke aandacht voor het herstel en de versterking van het bekkengebied

 

IPT kan ondersteuning bieden bij bepaalde symptomen

 • Weinig gevoel en verbinding met je bekken

 • Trauma in het bekkengebied.

 • Seksueel trauma

 • Traumatische geboorte-ervaringen

 • Zware menstruatiepijn

 • Vulvodynie

 • Vaginisme

 • Vruchtbaarheidsproblemen 

 • Pijn tijdens seks

 • Verminderd seksueel verlangen

 • Pijnlijk weefsel of littekenweefsel na operaties in het bekkengebied 

 • Onverklaarbare pijn in het bekkengebied

 • Onverklaarbare (lage) rugklachten of stuitpijn

 • Incontinentie of urineverlies

Embodied Consent

In het leven hebben velen van ons momenten gehad waarop we fysieke aanrakingen toestonden die niet (volledig) in overeenstemming waren met onze wensen. Om jouw veiligheid en comfort gedurende de hele sessie te waarborgen, zal ik regelmatig met je inchecken en vragen naar jouw 'embodied consent'. Hier draait het om het ervaren van een volledig en authentiek 'ja' en 'nee' in je hoofd, hart en lichaam. Tijdens een IPT-sessie nodig ik je uit om herhaaldelijk jouw 'toestemming' te voelen en te uiten. Deze bewuste betrokkenheid geeft jou de controle over wat er met je gebeurt, wat een krachtige en empowerende ervaring kan zijn. Het doel van het vragen naar jouw 'embodied consent' is om ervoor te zorgen dat je je ten allen tijden veilig voelt. Samen creëren we een respectvolle en krachtige omgeving waarin we stap voor stap werken aan jouw grenzen en welzijn.

 

Hoe ziet een behandeling of traject er uit

Intake

Voorafgaand aan onze eerste sessie plannen we een intakegesprek in. Hierin nemen we de tijd om jouw specifieke behoeften en hulpvraag te bespreken en eventuele punten uit je intakeformulier door te nemen. Tijdens dit gesprek leg ik uit wat IPT precies inhoudt, hoe we werken met het Fascia (bindweefsel), Embodied Consent, en ik beantwoord graag al jouw vragen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je na de intake volledig vrij bent om te beslissen of een behandeling (op dat moment) passend voor je is.

Behandeling

Bij je eerste behandeling gaan we samen op zoek naar jouw 'ja' en 'nee', en hoe je die in je lichaam kunt voelen. Dit is van essentieel belang omdat we werken met Embodied Consent, waarin jouw lichaam de leidraad vormt voor de gehele sessie. Een sessie beslaat ongeveer 2 uur, waarbij we stap voor stap werken aan jouw hulpvraag. Hierdoor is elke sessie uniek. Wanneer jij een 'ja' voelt om op de behandeltafel plaats te nemen, beginnen we met het verkennen van totale ontspanning in je lichaam. Vervolgens neem ik plaats bij je op de behandeltafel en werk ik op je Fascia en spieren op en rondom je bekkengebied, zowel extern als intern. Ik ga op zoek naar verklevingen in de fasciae en onderzoek spanningspatronen in de spieren. Door met verschillende zachte massagetechnieken te werken op die plekken kunnen de blokkades opgegeven worden.

Ik herinner je om bewust te blijven ademen en in contact te blijven met je lichaam en echt te voelen wat er gebeurt in je lichaam, waardoor het de kans krijgt om te ontspannen en weer in balans te komen. Na de behandeling mag je nog even rustig blijven liggen terwijl ik zorg dat er thee of water voor je klaarstaat.

Bij iedere stap maak ik gebruik van Embodied Consent. We nemen de tijd die jouw lichaam nodig heeft om een 'ja' of 'nee' te voelen, waardoor we stap voor stap kunnen werken aan jouw wens. Ik kijk er naar uit om je te begeleiden op deze unieke reis.

​​

Ieder behandelplan is anders waardoor de hoeveelheid behandelingen wisselt per persoon. 

We beginnen meestal met een intake en 3 sessies, vanuit daar kijken we samen wat er nog nodig is.

Untitled_Artwork.png

1

Intake

Intakeformulier, en een live intake gesprek van 1 uur. 

(kan ook eventueel online)

Prijs: € 95 

2

Pakket

 Intake, en drie sessies van 2 uur 

Prijs: € 660

3

Losse sessie 

​Één sessie van 2 uur

Prijs: € 220

bottom of page